تقویم محتوایی وسیله ای برای ساماندهی کردن و برنامه ریزی برای محتوایی است که شما تولید می کنید که باعث می شود شما در زمان نیز صرفه جویی کنید و زمان خود را بهینه کنید . تقویم محتوایی بخش های مختلفی دارد که به آن ها اشاره می کنیم . با مشخص کردن تاریخ می توانید بخش های مختلف تولید محتوا و خود محتوا مانند نویسنده ، ادیتور و… را مشخص کنید و این که هر پست و محتوا در چه روزی و در کدام شبکه اجتماعی یا وبسایت منتشر شود .
بخش هایی از تقویم محتوایی که باید به آن توجه کرد نام مسئول ، موضوع محتوا ، اولویت بندی ، استفاده کردن از هشتک و کلمات کلیدی و مشخص کردن پلتفرمی که محتوا در آن منتشر می شود .
ویژگی های تقویم محتوایی
بسیاری از افراد از تقویم محتوایی استفاده نمی کنند به این علت چون مطالبی که در شبکه های اجتماعی منتشر می کنند جنبه تفریحی و سرگرمی دارد و زیاد به کارشان نمی آید اما اگر شما صاحب کسب و کاری هستید پیشنهاد می شود حتما از تقویم محتوایی استفاده کنید .
با استفاده از تقویم محتوایی چیزی فراموش نمی شود . معمولا حجم بالای کارها باعث می شود یک سری کار از یاد برود و فراموش شود . با استفاده از تقویم محتوایی باعث می شود چیزی از قلم نیفتد و با مدیریت درست از خستگی کار مقداری کم کند و بهره وری بیشتر شود .به تعدادی از ویژگی های تقویم محتوایی اشاره می کنیم :
- دیده شدن برند
- ایجاد نظم : باعث می شود مشکل و خللی در کار پیش نیاید .
- شناسایی نقاظ ضعف و قدرت
- بازخوردگیری
- سازماندهی فعالیت ها
با 45 روز کارآموزی سئو کسب و کار خودتو راه بنداز
دلایل داشتن تقویم محتوایی
با داشتن تقویم محتوایی شما از برنامه آینده خود خبر دارید و اطلاع دارید در چه تاریخی چه چیزی باید منتشر کنید که باعث می شود شما آماده باشید و از بابت محتوا نگرانی نداشته باشید . همین مسئله باعث صرفه جویی در زمان نیز می شود .
تقویم محتوایی در بخش بازاریابی محتوایی به شما کمک می کند تا در شبکه های اجتماعی به صورت منظم پست بگذارید که این کار به مرور زمان باعث می شود کاربران زیادی به طرف شما بیایند و به دیده شدن صفحه یا برند شما کمک می کند .
شما با به روز کردن سایت یا شبکه های اجتماعی خود از طریق قرار دادن محتوا های تازه به صورت منظم و با برنامه ، توسط موتورهای جستجو و الگوریتم شبکه های اجتماعی صفحه یا سایت شما ارتقا می یابد که باعث جذب شدن کاربران به طرف شما می شوند .

ابزار های طراحی تقویم محتوایی
ابزار و نرم افزار های مختلفی هستند که هر کدام امکانات متفاوتی دارند و به کمک آن می توانید تقویم محتوایی تولید کنید . معمولا این ابزارها به سه دسته تقسیم می شوند .
- صفحه گسترده
- تقویم سنتی
- ابزارهای مدیریت پروژه
صفحه گسترده : نرم افزارهایی مانند گوگل شیت و اکسل این اختیار را به ما می دهند و گزینه مناسبی برای درست کردن تقویم هستند . به کمک این ابزار می توان موارد مختلفی مانند تیتر مطلب ، تاریخ انتشار ، نویسنده و کلمات کلیدی را در ابتدای هر ستون قرار دهید . افرادی که دنبال تقویم ساده هستند ، صفحه گسترده گزینه خوب و مناسبی است و کار کردن با آن راحت هست .
تقویم سنتی : این تقویم مناسب افرادی هست که ترجیح می دهند از تقویم کاغذی استفاده کنند و هنوز هم طرفداران بسیاری دارد .
ابزارهای مدیریت پروژه : این ابزار از امکانات بیشتری برخوردار هست و برای سازماندهی و مدیریت محتوا کار را راحت تر می کند .
گوگل شیت
گوگل شیت ابزاری هست که کار کردن با آن راحت است و بسیار کارآمد هست ، همچنین از صفحات بسیاری برخوردار است . می توان با درست کردن جدول یک تقویم نرمال و با ریز جزییات داشته باشیم که در اختیار ما قرار می دهد و همه افراد تیم می توانند از آن استفاده کنند . از ویژگی های گوگل شیت می توان به این اشاره کرد که رایگان هست .
تقویم گوگل
تقویم گوگل این قابلیت را به شما می دهد تا اطلاعات خود را ویرایش ، حذف و اضافه کنید . همچنین این تقویم ویژگی هایی نیز به شما هدیه می دهد مانند رنگ بندی رویدادها ، دعوت کاربران به تقویم و اضافه کردن یادداشت که استفاده از آن رایگان هست .
افزونه Publish Press
این ابزار یک گزینه ایده آل برای تقویم سردبیری WordPress است . با کمک این افزونه می توان محتوای سایت را به طور مستقیم از طریق بخش پیشخوان وردپرس مدیریت و زمان بندی کرد .
این افزونه از امکاناتی نظیر درست کردن وضعیت سفارشی برای پست ها ، اضافه کردن دیدگاه سردبیر و تنظیم نوتیفیکیشن برخوردار هست . این افزونه گزینه مناسبی برای وقتی هست که چندین نویسنده در سایت وجود دارد . این افزونه به صورت پیش فرض رایگان هست و دارای نسخه پریمیوم نیز هستش تا محتوای خوبی با توجه به نیاز آن ها در هر پلتفرم تولید کند .
مشخص کردن تعداد پست ها : تعیین کنید به صورت منظم و روزانه چند پست و در کدام پلتفرم منتشر شود .
نگاه مخاطب : در این مرحله باید توجه کرد که کاربران از چه نوع محتوایی خوششان می آید و به آن توجه می کنند تا با دانستن این موضوع محتوا تولید کرد .
رایگان آموزش سئو ببین و خودتو به چالش بکش !
رعایت مواردی در ساخت تقویم محتوا
برای این که شما تقویم محتوایی مناسبی با کسب و کار خود داشته باشید لازم است به برخی نکات توجه کنید که آن را برای شما شرح می دهیم . شناخت مخاطبان : برای ساخت تقویم مناسب باید توجه کنید مخاطبان به دنبال چه چیزی هستند تا محتوای خوبی با توجه به نیاز آن ها در هر پلتفرم محتوا تولید کرد.
مشخص کردن تعداد پست ها : تعیین کنید به صورت منظم و روزانه چند پست و در کدام پلتفرم منتشر شود .
نگاه مخاطب : در این مرحله باید توجه کرد که کاربران از چه نوع محتوایی خوششان می آید و به آن توجه می کنند تا با دانستن این موضوع محتوا تولید کرد .

به برنامه نویسی علاقه داری؟ مقاله پیشنهادی: جاوا اسکریپت چیست؟ + کاربردهای زبان جاوا اسکریپت
مطالبی که در تقویم محتوایی گذاشته می شود
معمولا افراد در ساخت تقویم محتوایی از استاندارد خاصی پیروی نمی کنند اما به طور معمول موارد زیر در تقویم گذاشته می شود .
- پست های شبکه اجتماعی
- به روز نگه داشتن شبکه های اجتماعی
- رویداد ها
- محتوای مربوط به مناسبت ها
- مطالعه
- اینفوگرافیک
سخن پایانی
همانطور که گفتیم برای برنامه ریزی به جهت تولید محتوا ابزارهای زیادی وجود دارد و هرکدام امکانات متفاوت و ویژگی هایی دارند اما چیزی که مشخص است برای تولید محتوا و انتشار آن باید منظم بود و نظم داشت . همچنین با این ابزارها برای آینده برنامه ریزی کرد . ممنون که تا پایان مقاله از اکولرن با ما همراه بودید امیدواریم که این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دمتون گرم عالی بود
مرسی رضاجان ممنون که این مقاله دنبال کردی