شاید براتون سوال پیش بیاد که دلیل افزایش اهمیت گرافیک در دنیای امروزی چی میتونه باشه؟ باید بگیم که خزنده های گوگل زمانی که بخوان به سایت ها رتبه بدن شکل و طراحی و رسپانسیو سایت رو میسنجن و اینجاست که نقش طراحی مشخص میشه. و این که زمانی این طراحی بروز و جذاب باشه طبیعتا ترافیک سایت هم افزایش پیدا میکنه و خلاف این قضیه در صورت ضعیف بودن رابط کاربری رخ میده.سوالی که اینجا ممکنه ذهن طراحان رابط کاربری رو به خودش درگیر کنه این هستش که چه اصول و قواعدی وجود داره که باعث میشه پروژه های رابط کاربری پیشرفت چشمگیر داشته باشه؟ما قصد داریم در این مقاله مهمترین اصول طراحی رابط کاربری را با شما در میان بگذاریم. پس در صورتی که قصد دارید وارد این عرصه بشید و یا اینکه در این حوزه تازه کار هستید پیشنهاد میکنیم در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
رابط کاربری چیه؟
باید بدونید که رابط کاربری یا همون UI که مخفف کلمه ی User Interface میباشد، یک ابزاری به حساب میاد که موجب تعامل افراد با صفحات وبسایت، نرم افزار، سیستم عامل، اپلیکیشن و … به حساب میاد . همانطور که قبلا هم گفتیم هرچه رابط کاربری با کیفیت تر باشه ترافیک سایت و رضایت افراد مراجعه کننده هم افزایش پیدا میکنه. البته از نقش طراح رابط کاربری هم نباید غافل شد که با مهارتش نقش اساسی در حفظ کاربر و موفق شدن یک وبسایت ایفا میکنه.
طراح رابط کاربری کیه؟
طراح رابط کاربری کسی هستش که در درجه ی اول دید خوبی داشته باشه و خوب دیدن رو در خودش ببینه. و همیشه در زمینه های مرتبط با حوزه ی کاری خودش بروز باشه و منابع مختلف رو بخوبی مطالعه کنه و بتونه ایده های جذاب رو به دست بیاره.باید بدونه که افراد مراجعه کننده به سایت نیازشون چیه و چطور باید این نیاز به بهترین شکل رفع بشه. اینطور بگیم که باید خودش رو جای کاربر بزاره و با قدرت ذهنش در صدد رفع نیاز های شخص در سایت بر بیاد. یکی دیگه از وظایف این شخص نقشش در برند سازی هستش.

رایگان بیشتر از 30 ساعت آموزش سئو ببین !
تفاوت میان طراح رابط کاربری و طراح گرافیک
طراحی رابط کاربری و طراحی گرافیک در دو دنیای مختلف قرار دارن طراح رابط کاربری با ابزاری کار میکنه که جلوه یخاصی نداره و حتی ممکنه جذابیتش خیلی پایین باشه بیشتر تفکرش رو روی جای المان ها ،طریقه ی ارسال فرم، چگونگی بروز خطا، جایگاه دکمه ارسال و موارد زیادی از این قبیل میزاره . ولی ذهنیت طراح گرافیک فرق میکنه بیشتر ذهنش روی جذابیت و ظاهر هستش و با رنگ ها و تصاویر، مرتبط با هدف سر و کار داره. در حالت کلی تفاوت این دو در ساده سازی و زیبا سازی صرف است.
چگونه اصول طراحی UI را یاد بگیریم؟
یکی از بهترین بستر هایی که موجب شده آموزش های جذاب در زمینه های مختلف به وجود بیاد وجود اینترنت هستش. ما در وبسایت آموزشی اکولرن کورس ها و ویدیو های مختلف آموزشی رو در این زمینه قرار دادیم تا شما بتونید به صورت هرچه اصولی تر این آموزش ها رو فرا بگیرید. یکی دیگه از راه های فراگیری رابط کاربری شرکت در یک دوره ui است.که قطعا می تونه بسیار ارزشمند باشه. در انتخاب یک دوره آموزش طراحی ui به نکات زیر توجه کنید.
- ارائه صفر تا صد مباحث طراحی ui
- ارائه خدمات منتورینگ و پشتیانی منتور در صورت بروز هرگونه سؤال، مشکل و ابهام
- امکان اشتغال به محض اتمام مسیر رشد و کسب امتیاز بالا
- امکان ارتباط و تبادل اطلاعات با سایر رشدآموزان در طول دوره
- اعطای مدرک معتبر
- پشتیبانی آنلاین
مطلب پیشنهادی برای مطالعه : << فرصت های شغلی با مهارت IELTS >>
اصول حیاتی طراحی رابط کاربری
همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم برای موفقیت در هر حوزه که شامل اصول مختلفی هستش باید اسن اصول رو به خوبی یاد بگیرید و به کار ببرید. در ادامه به مهم ترین و حیاتی ترین اصول طراحی رابط کاربری میپردازیم.
- تعادل یا Balance
اصل تعادل از مهم ترین اصول طراحی رابط کاربری هستش.که بر دو نوع هستش متقارن و غیر متقارن. این طور بگیم که هر قسمت از طراحی که شامل رنگ و المان و تصویر و … هستش یک وزن خاص بصری داره حالا اگه اصل تعادل متقارن رو ملاک قرار بدیم در دو طرف خط فرضی که در صفحهداریم وزن برابر بر قرار میشه ولی در اصل تعادل نا متقارن وزن های مختلفی پدید میاد ولی در نظر داشته باید زیبایی بصری حفظ میشه.
- تضاد یا Contrast
از دیگر اصولی که باید بدونید تضاد یا contrast می باشد. اکثر کارفرما ها در پروژه های رابط کاربریشون دوست دارن که همیشه یک عنصر برجسته به نظر بیان. باید بدونید برجسته بودن همان کنتراست هستش که همیشه تفاوت بین عناصر مختلف رو میسنجه که این تفاوت ها باعث میشه که رابط طراحی ایجتد شده برای مخاطب جذاب و تو چشم باشه.
اگر شما بخواهید طراحی با قابلیت دسترسی خوب ایجاد کنید، کنتراست میتواند بسیار تاثیرگذار باشد. به عنوان مثال، استفاده از رنگ سرخابی در زمینه زرد، کنتراست بسیار خوبی ایجاد میکند. البته در استفاده از این قاعده لازم است به همخوانی رنگها و فرمها با یکدیگر نیز دقت داشته باشید. به عبارتی دیگر، حواستان باشد در استفاده از اصل تضاد زیادهروی نکنید تا زیبایی ظاهری طراحیتان حفظ شود.
- سلسله مراتب یا Hierarchy
میرسیم به معرفی اصل سلسله مراتب که این اصل مستقیما روی چگونگی پردازش محتوا در ذهن افراد مختلف اثر میزاره.خب این اصل برای چی هستش؟ به ما میگه که هر کدوم از عناصری که به کار رفته از چه اهمیتی برخوردار هستش! به کاربردن این اصل در متون ما برای تیتر بندی های مختلف هست.
بدون شک عنوان صفحه مهمترین عنصر است و باید زودتر از سایر موارد به چشم مخاطب بیاید. سرفصلها و عناوین را باید طوری رتبهبندی کنید که کاربر متوجه اهمیت آنها نسبت به یکدیگر و سایر عناصر موجود در صفحه شوند.
- تاکید یا Emphasis
هر موقع که ما بخوایم یک بخش خاص رو که معمولا دارای اطلاعات مشخصی هستش رو مشخص کنیم از اصل تاکید استفاده می کنیم. یک مثالی هستش اینه که تیتر های تبلیغاتی دارای تایپوگرافی بزرگ هست که باعث برجستگی میشه..
- تناسب یا Proportion
عناصر به کار رفته در طراحی رابط کاربری با هم در ارتباط هستن و این اصل برای تناسب این عناصر می باشد. و با استفاده از این اصل اهمیت عناصر رو میتونیم بسنجیم. به عنوان مثال دیدید که عکس ها در سایت از متن بزرگتر هستن و همیشه ذهن شخص اول به عکس جلب میشه..
- ریتم یا Rhythm
فاصله بین عناصر به کار رفته در رابطه کاربری مانند فاصله ی بین نت های موسیقی دارای ریتم مشخصی هستش.ریتم بصری، 5 نوع متفاوت دارد که عبارتند از تصادفی، متناوب، موجی، منظم و پیش رونده.
ریتمهایی تصادفی الگوی خاصی ندارند. در حالی که در ریتمهای منظم، تغییر و تحول بین عناصر به فاصله یکسان رخ میدهد. ریتمهای متناوب، استفاده از الگوهای مشخص تکرارشونده میباشد. در ریتمهای موجی، پیچ و خمهای شبیه به تپههای ماسهای و یا جریانهای امواج وجود دارد. منظور از ریتمهای پیشرونده این است که هرچه به سمت جلو پیش میروند، ریتم عوض میشود. به صورتی که هر تغییر جزئی به تکرارهای قبلی اضافه میگردد..
- تکرار یا Repetition
از اصول مهم طراحی UI، تکرار است.این اصل برای یکپارچه سازی ایده های مختلف و عناصر مختلف به کار میره.
اگه دنبال آموزش سئو با 45 روز کارآموزی و دریافت مدرکی به اکولرن یه سر بزن
سخن پایانی
در این مقاله از وبسایت آموزشی اکولرن در مورد اصول مهم طراحی رابط کاربری صحبت کردیم و همانطور که گفتیم برای این که ارتباط بین مخاطب و محصول به خوبی برقرار شود، باید رابط کاربری طبق اصول استاندارد طراحی شده و توسعه یابد. یک طراح موفق کسی هستش که این اصول رو به خوبی یاد بگیره و از اون ها استفاده کنه و روحیه ی کار گروهی رو داشته باشه .تا از پس مدیریت پروژه بر بیاد. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.