رویت ( Revit ) افزاریست که با نصب بر روی یک سیستم به سادگی می تواند با استفاده از اطلاعات ساختمانی داده شده مدل های مناسب از آن را ارائه دهد. در حال حاضر این نرم افزار توسط شرکت Autodesk که صاحب نرم افزار چون اتوکد نیز می باشد ارائه می شود. نام این نرم افزار در واقع از واژه Revitalization گرفته شده که به معنی احیاء و یا زندگی بخشیدن می باشد ، دلیل این نام توانایی خوب رویت Revit برای خلق طرح های جذاب و پیچیده است.
معرفی نرم افزار رویت Revit
از سال ۲۰۰۲ نرم افزار رویت ( Revit ) بین نرم افزارهای مدلینگ ساختمان، به محبوبیت ویژه ای رسید. در کنار مدل سازی طبق اطلاعات ساختمان و مدلینگ ۳ بعدی) ( 3D )، نرم افزار رویت ، طراحی معماری و فرآیند مدلینگ را تغییرداده است. مجموعه رویت Autodesk به دلیل فروش بالای این نرم افزار، دارای بالاترین قابلیت در بخش نرم افزاری BIM یا همان Building Information Modelling به معنای مدلسازی اطلاعات ساختمان است ، که این موضوع محبوبیت بسیار زیاد نرم افزار Revit را در میان معماران دنیا نشان میدهد.
نرم افزار رویت در حقیقت نرم افزاری است که یک فضای مناسب در فرآیند طراحی معماری ، مهندسی و صنعت ساخت و ساز را به وجود می آورد. در سال ۲۰۱۰ میلادی مدلسازی اطلاعات ساختمان یک نوآوری جدید و اساسی در صنعت معماری محسوب می شد و رویت این نوآوری ویژه را رهبری میکرد.
آنلاین آموزش ببین و خودتو به چالش بکش !
مزایای نرم افزار رویت چیست
برترین شرکت های معماری در همه دنیا، از نرم افزار رویت استفاده می کنند. شما می توانید در این نرم افزار، زمان و منابع مالی را نیز مدیریت کنید. در حقیقت شما می توانید خروجی فایل های اتوکد خود را وارد نرم افزار کنید و به راحتی بر روی آن کار کنید و متریال های مورد نظر خود را انتخاب کنید. از مزایای نرم افزار رویت (Revit) معماری موارد زیر را می توان نام برد :
- قابلیت مدیریت مالی و هزینه تولید و مصرف در بازه زمانی
- قابلیت طراحی سه بعدی ساختمان
- امکان مدل سازی هوشمند ( مدل سازی هم زمان ۲ بعدی و ۳ بعدی )
- امکان اشتراک گذاری پروژه میان چند کاربر
- سادگی و سرعت یادگیری آن ( نرم افزار رویت چیست؟ )
- افزایش سرعت و دقت ترسیم و همچنین تغیر نقشه ها به صورت هم زمان
- تبدیل سریع نقشه های فاز ۱ به فاز ۲
- حذف خطا های انطباق نما ها و پلان ها و مقاطع در رویت (نرم افزار رویت معماری)
- قابلیت ارتباطی با نرم افزار 3D max و Autocad ورودی و خروجی
- دارا بودن قابلیت Render و ارائه ی تصویر سه بعدی واقعی از پروژه و انیمیشن و نیز Presentation گرافیکی پلان ها، نما ها، مقاطع و…
- دارای مجموعه ای وسیعی از اشیای طراحی شده توسط توسعه دهندگان نرم افزار و تولید کنندگان بازار
- و …
پیشنهاد ما برای مطالعه : اصول طراحی رابط کاربری UI
معایب استفاده از نرم افزار رویت
- تمرکز نرم افزار رویت بر دقت و صحت مدلسازی است و این موضوع امکان طراحی خلاقانه فرم ساختمان را کم میکند؛ هر چند امکانات جدید رویت برای ساخت انواع کانسپت حجمی (Mass) این مشکل را تا حد زیادی رفع کرده است.
- بررسی پرسپکتیوها و خصوصا دید داخلی با توجه به دید ایزومتریک آن مشکل است. البته این مساله با استفاده بهتر از ابزار دوربین و همینطور پلاگینهای رندر ریلتایم مانند اینسکیپ قابل رفع است.
- رویت هنوز هم مسیری طولانی برای جایگزینی نرمافزار اتوکد به عنوان ابزار اول نقشهکشی معماری، در بازار کار کشورمان دارد.
تکنولوژیهای VR و AR در نرم افزار Revit
تکنولوژی واقعیت مجازی این امکان را فراهم میکند که با استفاده از هدست واقعیت مجازی فضای معماری را بهتر درک کنیم و در فضا حرکت کنیم. اگر چند نفر بر روی طراحی ساختمان کار میکنند لازم نیست همه افراد هدست VR داشته باشند، تجربه واقعیت مجازی قابل نمایش در دسکتاپ است و بقیه همکاران نیز میتوانند همان تجربه شما را حس کنند. شما همزمان با بررسی فضای معماری در واقعیت مجازی میتوانید در مدل سهبعدی تغییرات ایجاد کنید و نتیجه را بررسی کنید.
واقعیت افزوده (AR) قابلیت دیگری در رویت است که کمک میکند شما مدلسازی خود را در سایت واقعی پروژه ببینید. با استفاده از این تکنولوژی شما قادر خواهید بود مدل سه بعدی ساخته شده در رویت را دقیقا در سر جای خود در واقعیت ببینید و جلوی ساختمان راه بروید و محیط اطراف را ببینید.
ترکیب این دو قابلیت شما را قادر میسازد تا داخل و بیرون ساختمان را بسیار نزدیک به واقعیت پس از ساخت ببینید نزدیکترین نمایش سهبعدی به واقعیت.
دوره فرمول یک سئو آکادمی اکولرن رو از دست نده
سخن آخر
سیستم BIM و نرم افزار رویت، ابزاری جدید برای تمامی شاخههای صنعت ساختمان هستند که در بسیاری از شرکت های مطرح معماری مورد استفاده قرار میگیرند. بسیاری دیگر از دفاتر معماری نیز درصدد انتقال به سیستم مدلسازی اطلاعات ساختمان و رویت هستند.
ما دراین مطلب به معرفی رویت و انواع استفاده از آن پرداختیم که یکی از محبوب ترین نرم افزارها در حوزه معماری است امیدواریم برای شما علاقه مندان نتیجه بخش بوده باشد.