وبلاگ

روش ایجاد سایت مپ

نقشه سایت یا سایت مپ چیست؟چگونه sitemap بسازیم

همانطور که در جریان هستید موتور های جستجوگر گوگل بخش زیادی ترافیک سایت های اینترنتی رو در بر میگیره خب شاید بپرسید چطور؟ موتور های جستجوگر گوگل زمانی یک صفحه از سایت رو ایندکس می کنند در واقع هدایتگر مخاطبین اینترنتی به محتوایی که جستجو کردند هستند. اما اگه بخواید صفحات سایت شما ایندکس بشن،نیاز دارید که برای سایتتون یک نقشه سایت تعریف کنید تا سایت شما توسط موتور های جستجوگر بررسی بشه.

اشتراک گذاری این مقاله

آنچه در این مطلب خواهید خواند

شاید سوال کنید که بدون نقشه سایت صفحه وب شما ایندکس نمیشه؟ اینطور بهتون بگم که سایت مپ به این فرایند کمک میکنه و باعث میشه که این شانس رو داشته باشید که کسب و کار شما بیشتر دیده بشه.
میخوایم در این مقاله بگیم که site map چیه؟ ابتدا به تعریف کلی از نقشه سایت و ویژگی‌ های آن میپردازیم . و بعد به شما یاد میدیم که چطور برای سایت خودتون، نقشه ایجاد کنید.

نقشه سایت یا سایت مپ چیست؟

همان طور که قبلا گفتیم موتور های جستجوگر گوگل از قبل هیچ دیدی نسبت به محتوای سایت شما ندارن پس طبیعتا در ایندکس محتوا دچار مشکل میشن اینجاست که map site  به این فرایند کمک میکنه. نقشه ی سایت در برگیرنده فهرست صفحه های سایت شما و محتوای ان هستش و چون اگر بخوایم یک صفحه یا محتوا رو توی سایت پیدا کنیم طبیعتا اگر مرتب باشه راحت تر پیدا میشه.

وبسایت های  دارای ساز و کار های متفاوتی هستند که فعالیت و ذهنیت مدیر تعیین کننده ی نوع ساز و کار هستش.از با اهمیت ترین موضوعاتی که در ساز و کار و ساختار یک سایت مهمه ارتباطی هستش که بین صفحات مختلف وجود داره حتما میپرسید چه دلیلی داره؟ دلیل این کا بر میگرده به لینک سازی داخلی سایتمون و استراتژی سئویی  که در پیش گرفتیم. و در نهایت چیزی که اینجا مهم جلوه میکنه ،اینه که لینک های این صفحات توی سایت مپ قرار بگیرن تا موتور های جستجوگر متوجه شده و صفحه رو ایندکس کنند.

نقشه ی سایت

هدف از ایجاد سایت مپ چیست؟

توضیح دادیم که کلا سایت مپ برای چی هستش  و به چه کاری میاد ،همچنین در حالت کلی  نقشه سایت به سئو تکنیکال هم کمک می‌کنه.چون وقتی قصد داریم محتوای یونیک تولید کنیم صرفا نباید رضایت کاربران رو در نظر بگیریم باید طوری رفتار کنیم توسط بات های گوگل ایندکس شدن راحت باشه.

مزایا و معایب نقشه ی سایت

مزایای ایجاد سایت مپ

  • اطلاع‌ رسانی در خصوص بروز‌رسانی سایت
  • اطلاع‌ رسانی به گوگل در خصوص وجود صفحات مختلف
  • امکان تعیین میزان اهمیت هر صفحه
  • اطلاع‌ رسانی در خصوص آرشیو سایت
معایب ایجاد  سایت مپ

  • عدم تشخیص ارتباط میان صفحات مختلف
  • محدودیت حجمی سایت مپ
  • عدم بررسی تمام آدرس‌ های سایت مپ

انواع سایت مپ

سایت مپ HTML

نوعی از نقشه سایت هستش که بیشتر جنبه نمایشی داره و به کار مخاطبین اینترنتی میاد.چون هم به بخش های مختلف دسترسی داره و از صفحات مختلف استفاده میکنه. برای مثال منو های قسمت هدر سایت رو که مشاهده میکنید نوعی site map  از html  هستن. البته باید توجه کنید که نوع html به درد استفاده در گوگل سرچ کنسول نمیخوره. چون برای این کار  به نوع XML نقشه سایت به کار شما میاد که در موردش توضیح میدیم.

سایت مپ XML

این نوع برای بررسی صفحات وبسایت توسط موتور های گوگل به کار میره ولی توجه کنید به لحاظ گرافیکی زیاد کارایی نداره. بعد از اینکه موفق به ایجاد این نوع نقشه سایت شدید لازمه که در گوگل وبمستر تولز وارد شه (در ادامه توضیح میدیم) و ادرس ان را در  فایل Robot.txt قرار بدین تا گوگل بتونه به راحتی برای شناسایی از آن استفاده کنه.

30 ساعت آموزش رایگان سئو !

نقشه ی سایت

خب بریم سراغ اصل ماجرا جایی که طریقه ساخت نقشه سایت رو به روش های مختلف خدمتتون بگیم

آموزش ساخت سایت مپ در وردپرس

ابتدا باید افزونه ی Google XML Sitemaps رو نصب و فعال سازی کنید. بعدش یک  افزونه منویی با نام XML-Sitemap  توی قسمت تنظیمات ورد پرس ایجاد میشه ، روی اون کلیک کنیدبعد از کلیک به یک قسمت نقشه سایت در ورد پرس انتقال داده میشید .

ایجاد سایت مپ

Notify Google about updates of your Blog : وقتی این گزینه رو فعال کنید در صورتی که یک چیزی توی سایت انتشار بدین به گوگل اطلاع میده و موتور های جستجو ایندکس رو انجام میدن.

 

Notify Bing (formerly MSN Live Search) about updates of your Blog  : وقتی این گزینه رو فعال کنید در صورتی که یک چیزی توی سایت انتشار بدین به بینگ اطلاع میده و موتور های جستجو ایندکس رو انجام میدن.

 

Add sitemap URL to the virtual robots.txt file : وقتی این گزینه رو فعال کنید نقشه سایت ما توی  فایل robots.txt    اضافه میشه وگوگل از موتور های جستجو میخواد تا هر چه در سایت هست رو این طریق ایندکس کنند.

Try to increase the memory limit to : فعال سازی این گزینه افزایش محدودیت افزونه های ورد پرسی رو در پی داره نیازی نیست فعال کنید.

Try to increase the execution time limit to: استفاده از این گزینه برایافزایش یا کاهش تغییر تایم اجرا شدن افزئنه های ورد پرسی هستش.

 

Try to automatically compress the sitemap : فعال سازی این گزینه برای موجب کاهش حجم سایت مپ استفاده میشه.

: فعال سازی این گزینه برای تغییر استایل site map  که که باید با پسوند xsl  در جلوی ادرس نقشه سایته پس در این صورت Use default  را بردارید.

Override the base URL of the sitemap : اگه احیانا وردپرسی که دارید رو روی دایرکتوری نصب کردید و توی قسمت ادرس دهی ادرس اصلی سایت رو قرار دادید باید توی کادری که هست ادرس اصلی سایت شما قرار بگیره بعد تغییرات انجام شده روی فایل  htaccess  اضافه و ذخیره بشه.

Include sitemap in HTML format : این گزینه هم برای اینه گه ورد پرس شما از سایت مپ با فرمت html  پشتیبانی کنه.

Allow anonymous statistics : با فعالسازی این گزینه، اطلاعاتی درباره ورژن وردپرس، php، تعداد مطالب و… سایت شما برای نویسنده افزونه ارسال میشه.

ایجاد نقشه ی سایت

توی این بخش از افزونه شما امکان این رو دارید اگه سایت اصلی شما دارای وبلاگ بود و اون وبلاگ شما یک ورد پرس دیگه هم داره  شما میتونید در بخش وبلاگ توی دامنه اصلی سایت ،زمانی سایت شما مورد بررسی و ایندس قرار ،مطالب وبلاگ شما هم ایندکس میشه. برای این کار باید روی  Add new page  بزنید  و جزییات سایت که شامل آدرس، اولویت بندی، مدت زمان بررسی در هر بار توسط موتور جستجو رو وارد کنید.

ایجاد سایت مپ

Do not use automatic priority calculation : با استفاده از این گزینه میتونید تعیین کنید که ارزش تمامی مطالب سایت رو روی بازه یکساله تعیین کنید.

خدکتتون یک نکته رو متذکر بشم اگه این گزینه رو استفاده کنید تنظیمات قسمت Priorities رو تغییر ندین.

Comment Count: فعال سازی این تیک برای اینه که که ارزش مطالب سایت شما بر اساس تعداد کامنت هاش  مشخص بشه.
Comment Average: فعال سازی این تیک برای اینه که ارزش مطالب سایت شما بر اساس میانگین کامنت‌های هر مطلب مشخص بشه.

ایجاد سایت مپ

دوره فرمول یک سئو اکولرن !

در این قسمت میشه محتوای نقشه رو تعیین کرد.بعضی از قسمت هارو می بینید که تیک خورده شامل نوشته ها ، برگه‌ها و صفحه اصلی هستش که این اجازرو دارید که بر حسب نیازتون بقیه گزینه هارو هم فعال کنید با استفاده از گزینه آخر یعنی Include the last modification time هم میتونید تعیین کنید زمانی محتوایی تعریف کردید گوگل خبردار بشه و محتوارو به وسیله موتور های جستجو ایندکس کنه.

ایجاد سایت مپ

تکمیل این قسمت برای نوشته هایی هستش که قصد ندارید توی نقشه سایت  وردپرس نمایش بدید .در قسمت اول دسته بندی که دوست ندارید با استفاده از این قسمت میتونید صفحات و نوشته‌هایی که قصد دارید تا در سایت مپ وردپرس نمایش داده نشوند را انتخاب کنید. از قسمت اول یعنی Categories میتونید دسته‌بندی‌هایی که میخواین در نقشه ی سایت نباشد را تعیین کنید و از قسمت بعد هم میتونید نوشته‌ها و برگه‌ها را بر اساس آی‌دی تعیین کنید تا در نقشه ی سایت نمایش داده نشن.

ایجاد نقشه ی سایت

با استفاده از این بخش هم میتونید تا وقت آپدیت و به‌روزرسانی برای نقشه سایت وردپرس را در هر یک از صفحات که شامل صفحه اصلی، نوشته‌ها، برگه‌ها، دسته‌بندی، آرشیو مطالب، برچسب‌ها و صفحات نویسنده‌ها هستند رو تعیین کنید.

ایجاد سایت مپ

با استفاده از این بخش هم میتونید تا اولویت بندی برای نمایش و بررسی صفحات را در سایت مپ وردپرس وارد کنید تا به صورت سفارشی شده نمایش داده بشن. به عنوان مثال سعی کنید تا برای صفحه اصلی از درجه‌بندی 1.0 استفاده کنید تا همیشه در بالا باشه و در مرحله بعد نوشته‌ها و به همین ترتیب سایر صفحات را انتخاب کنید. در نهایت تنظیمات را ذخیره کنید تا نقشه سایت شما ساخته شود.

ایجاد نقشه سایت XML sitemap به کمک افزونه یوست

استفاده از افزونه ی sitemap  از ساده ترین روش های ایجاد نقشه سایت است. ابتدا اقدام به نصب افزونه ی یوست (YOAST) کنید و بعد از فعالسازی، به صفحه General – Yoast SEO رفته و بر روی گزینه Features کلیک کنید و در بین گزینه، XML sitemap را روی گزینه on بگذارید و در نهایت روی گزینه save change کلیک کنید

ایجاد نقشه ی سایت

در پایان برای اینکه بفهمیم نقشه ایجاد شده یا نه  ، طبق  تصویری که در زیر قرار داده ایم، روی آیکون علامت سوالی که وجود دارد و لینک آبی، کلیک کنید و سایت مپ ایجاد شده را ببینید.

نقشه ی سایت

مطلب پیشنهادی برای مطالعه : الگوریتم Hilltop و تاثیر آن بر سئو

 

ایجاد سایت مپ با استفاده از ابزار‌های آنلاین

ایجاد سایت مپ با استفاده از ابزار‌های آنلاین

یک سری ابزار انلاین هستند که در این راه به شما کمک میکنند که بر حسب تجربه ای که در این مورد وجود دارد دو مورد از بهترین ابزار ها رو به شما معرفی میکنیم

استفاده از Xml-Sitemaps.Com برای ایجاد سایت مپ

از قدیمی ترین ابزار های انلاین فعال در این مسیر سایت xml-sitemaps.com، است.البته این نکته رو متذکر بشیم این سایت اغلب برای کاربرانی مناسب هستش که به جای وبسایت ،وبلاگ دارند و نمیتوانند نقشه ای که میخوان رو با پلاگین ایجاد کنند.. برای ایجاد سایت مپ از طریق این ابزار آنلاین، باید مراحل زیر را طی کرد:

ابتدا وارد سایت  xml-sitemaps.com بشید

ایجاد سایت مپ

در مرحله بعد اگه قصد تغییر هیچ تنظیماتی رو ندارید url  سایت رو در کادر مشخص شده وارد کنید ولی اگر قصد دارید تغییرات دلخواه ایجاد کنید گزینه ی More options  رو بزنید

ایجاد نقشه ی سایت

Include “Page Last modification” : دز صورت فعال بودن این گزینه نقشه سایت شما بر اساس تنظیمات سایت شما اپدیت می شود.

 

Automatically calculate  “Page Priority” attribute : تیک خوردن این گزینه برای انتخاب و یا کنار گذاشتن عملیات مربوط به محاسبه خودکار اهمیت صفحات سایت و اعمال آن‌ها در نقشه سایت است.

وقتی این تنظیمات به دلخواه شما انجام شد start  رو بزنید تا فرایند ایجاد سایت مپ شروع بشه.

وقتی نقشه شما به طور کامل ایجاد شد. سپس برای مشاهده جزئیات بیشتر، گزینه View sitemap details رو بزنید.

شما میتونید فایل مربوط به سایت رو دانلود کنید  و آن را در وبلاگ و یا هاست سایت خود، آپلود کنید. از این لحظه به بعد، سایت شما دارای sitemap خواهد بود. و در اخر اگر علاقه مند به بهینه سازی بهتر سایت خودتون هستید باید آدرس مربوط به نقشه سایت خود را در گوگل سرچ کنسول وارد کنید.

2- ایجاد نقشه سایت از طریق Mysitemapgenerator.Com

وارد صفحه اصلی این سایت بشید

ایجاد نقشه ی سایت

ابتدا ادرس سایت رو در کادر مشخص شده وارد کنید ،سپس باید فرمت سایت مپ رو مشخص کنید که در اینجا دو گزینه داریم  فرمت XML Sitemap و HTML Sitemap  ، اولی برای استفاده در سرچ کنسول کاربرد دارد و دومی، مناسب استفاده‌های گرافیکی برای منوی سایت هستش.  پبعد از انتخاب فرمت گزینه Go To Creation رو بزنید. سپس نقشه سایت شما ایجاد شده که میتونید دانلود یا به ایمیل خودتون بفرستید.

نقشه سایت ایجاد شده را پس از دانلود، بر روی وبلاگ و یا هاست خود آپلود کرده و آن را در گوگل سرچ کنسول وارد کنید.

ایجاد نقشه ی سایت HTML

لازمه ایجاد ان افزونه ی Hierarchical HTML Sitemap   هستش که باید نصب و فعال سازی کنید. این ابزار تنظیمات خاصی نداره که بخواید تغییر بدید و از همان ابتدا اماده ی استفادست. ابتدا صفحه ای در سایت ایجاد کرده و کد زیر را وارد می کنید

ایجاد نقشه ی سایت

خب مبدونیم که کدی که توی این صفحه قرار دادیم باعث نمایش نقشه سایت شما میشه پس باید یه عنوان و محتوای  مناسبی داشته باشه. درسته که نیازی به تغییرات نداره ولی یک سری پارامتر داره که میتوانید سفارش سازی کنید که با مثال خدمتتون ارائه میدیم

ایجاد سایت مپ

معرفی سایت مپ به گوگل

حالا که با انواع روش های ایجاد نقشه ی سایت اشنا شدیم لازمه که به گوگل معرفی بشه ابتدا وارد اکانت گوگل سرچ کنسول بشید.

روش ایجاد نقشه ی سایت

بعد از زدن دکمه استارت   سمت چپ، گزینه Sitemaps را بزنید تا به نقشه بخش نقشه ی سایت منتقل بشید.

ایجاد سایت مپ

سپس یک کادر خالی مشاهده میکنید که باید url نقشه سایتتون رو وارد کنید.

ایجاد نقشه ی سایت

حالا باید گزینه ی Submit را بزنید. تبریک میگم نقشه ی سایت شما در گوگل سرچ کنسول ایجاد شد و ربات‌ های جستجوگر گوگل، راحت‌ تر می‌توانند به محتویات سایت شما دسترسی داشته باشند.

سخن پایانی

الان دیگر باید اهمیت استفاده از سایت مپ را درک کرده باشید در این مقاله در مورد سایت مپ صحبت کردیم و روش های ایجاد نقشه سایت رو بهتون گفتیم  چون سایت مپ یک ابزار جانبی نیست و لازمه که استفاده بشه. فراموش نکنید که اگر قصد دارید تا سایتتان رتبه خوبی کسب کنه، بهتر است که نقشه سایت خود را هر چه سریع‌ تر ایجاد کنید. منتظر نظرات و پیشنهادات شما در این زمینه هستیم.

جواد صادقی

جواد صادقی

جواد صادقی متولد 1377 فعال در حوزه آی تی و اختصاصی در بخش سئو و تولید محتوا. در حال حاضر در آکادمی اکولرن مشغول به کار هستم و در زمینه زبان انگلیسی و برنامه نویسی بک اند سایت هم فعالیت می کنم.
آنچه در این مطلب خواهید خواند

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید