دامنه توجه انسان کوتاه است. این بدان معناست که محتوای وبسایت شما باید در تنها چند ثانیه، الهام بخش، لذت بخش و سرگرمکننده باشد به طوریکه مخاطبتان را به صورت اصولی درگیر کند. یکی از مهمترین مباحث در سئوی سایت، Above the fold است که دارای ارزش بالایی میباشد، از این رو بهتر است با مفهوم و ساختار کلی آن آشنا شده و این فاکتور اساسی را بیش از پیش رعایت کنید.
در این مقاله، توضیحاتی جامع راجعبه ATF (Above the fold) را مشاهده خواهید کرد و با خواندنِ آن، به درک عمقی از این مبحثِ مهم و این که ABOVE THE FOLD چیست و چه تاثیری بر سئو سایت دارد ؟ دست پیدا میکنید پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
تعریف کلی above the fold
در ابتدا بهتر است جهت درکِ هرچه بهترِ موضوع، به معنای لغوی Above the fold بپردازیم و سپس وارد بخشهای دیگرِ توضیحات آن شویم.
کلمه Above در فارسی به معنای ” بالا“، و کلمه Fold به معنای” تا زدن“ میباشد که از ترکیبِ دو کلمه میتوانیم به عبارتِ ” بالای تا زدن“ برسیم؛ آیا عبارت از چیزی که بود برایتان پیچیدهتر شد؟ نگران نباشید، در ادامه قرار است به سراغ ریشه و اصالت این عبارت برویم تا متوجه شویم اصلاً از کجا آمده است و قدم به قدم به از بین بردنِ پیچیدگی بهوجود آمده نزدیکتر شویم!
آموزش سئو 2023 [رایگان + ویدیو] | قدم به قدم تا SEO حرفه ای
ریشه عبارت
آیا تا به حال به نوع قرارگیری روزنامهها در دکهها توجه کردهاید؟ همگی از یک ساختارِ تا زدهشدن استفاده میکنند! حال سوال پیش میآید که دلیل آن چیست؟
بله، همانطور که احتمالاً حدس میزنید، این ساختارِ تا زدنِ روزنامه بهعلت بیشتر به چشم آمدنِ محتوای اصلی آن است. حال نظرتان چیست به پیداکردن شباهت بین صنعت روزنامهنگاری و معنای لغویای که بالاتر گفتیم (بالای تا زدن) بپردازیم؟ آیا سایتها هم مکانی برای بیشتر به چشم آمدن دارند؟ تصور کنید وارد چند سایت با موضوع یکسان میشوید، دلیلِ اینکه داخل یکی میمانید و از باقی سایتها خارج میشوید چیست؟ چه چیزی شما را جذب کرده است؟ یا بهتر بگویم، اولین تصویری که از سایتها دیدید چه بود؟ دقیقاً همین موضوعی میباشد که برایش تا به اینجای متن را مطالعه کردید!
اولین تصویری که به محض وارد شدن به سایت میبینید، همان Above the fold آن سایت میباشد؛ به جرئت میتوان گفت این بخش جزو تاثیرگذارترین بخشهای سایت، جهت جذبِ هرچه بیشترِ کاربر میباشد و برای کسب موفقیتِ کامل در سئو باید توجه بسیار بالایی به آن داشته باشید.
موارد دیگری هم در این زمینه وجود دارند که روزانه با آنها سر و کار داریم، به عنوان مثال، به جلد کتابها فکر کنید. زمانیکه در حال تماشای قفسههای کتابفروشی هستید، اولین چیزی که شما را ترغیب به برداشتنِ کتاب و خواندن دیگر بخشها میکند، جلد آنهاست؛ وظیفه جلد کتاب این است که توجه شما را جلب کند. جلد کتاب بر نظر خواننده حتی قبل از اینکه ورق بزند تأثیر میگذارد. همین امر در مورد محتوای Above the fold شما نیز صدق می کند.َ
مفهوم نهایی above the fold
به عبارتی میتوان گفت اولین قسمتی از سایت که به محض ورود به آن، بدون پیمایشکردن(اسکرولکردن) میبینید را Above the fold میگویند، حال این اولین قسمت میخواهد در صفحه لپتاپِ شما باشد یا در صفحه گوشی یا تبلتتان، و همچنین محتوای داخل این قسمت میخواهد شامل هدر باشد، متن، تصاویر یا حتی ویدئو؛ هیچ تفاوتی ندارد، همگی یک تعریف دارند.
مقاله پیشنهادی: استراکچر دیتا چیست؟چه تاثیری بر سئوی یک سایت دارد؟
در حالت ایدهآل، باید آنچه را که کلیت محتوای یک سایت به همراه مزایای مرتبط با آن میباشد را در نگاه اول ببینیم. ممکن است محتوای وبسایت شما به محض پیمایشکردن به پایین جذاب شود، اما وقتی همان قسمت ابتدایی جذاب نباشد، دیگر بقیه قسمتهای وبسایت اثری ندارد!
این قسمت از وبسایتِ شما، مستقیماً بر معیارهای تعامل شما با مخاطبینتان تأثیر میگذارد، زیرا میتواند کاربران را برای مشاهده بقیه وبسایت و پیشنهادات آن ترغیب و حتی آنها را کنجکاو کند! برای همین است که اگر Above the fold به درستی بهینه نشده باشد، احتمالاً شاهد افزایش نرخ پرش و کاهش زمان حضور کاربران در وبسایتتان خواهید بود.
تشخیص بهینه بودن ATF

اگر وبسایت شما دارای محتوای فوق العاده جذاب، از همان ابتدا (Above the fold) باشد، قطعاً نرخ پرش کمتری را مشاهده خواهید کرد. اگر از بهینه بودنِ ATF وبسایتِ خود مطمئن نیستید، سعی کنید با نگاه کردن به وبسایتتان از منظری جدید، خودآزمایی کنید، به عبارتی دیگر اگر یک بیننده جدید بودید که به تازگی وارد سایتتان شده است، آیا در نگاه اول در سایت خود می ماندید؟ شرایط بالا را برای هر صفحه از سایت خود شبیهسازی کنید و به آن صادقانه پاسخ دهید؛ اگر جوابتان مثبت بود به شما تبریک می گوییم ! وبسایت شما دارای این اصل کلیدی و مهم میباشد و مطمئن باشید چند امتیاز مثبت از سوی گوگل به علت همین نکته سئویی دارید!
اما اگر پاسختان منفی است، اصلاً نگران نباشید، در ادامه شما را با راههای بهینهسازی ATF آشنا خواهیم کرد!
بهبود ATF
وقت آن رسیده در مورد روشهایی صحبت کنیم که میتوانید با استفاده از آنها اطمینان حاصل کنید که محتوای Above the fold شما، کاربران وب را درگیر می کند.
به هنگام طراحی صفحه وب خود، اقداماتِ زیر را در نظر داشته باشید. آنها توجه بازدیدکنندگان را حفظ میکنند و همچنین تشویقشان میکنند تا بقیه وبسایت شما را نیز بگردند.
طراحی خود را ساده نگه دارید
محتوای ATF شما نباید خیلی شلوغ باشد، در غیر این صورت، مخاطبان ممکن است ندانند ابتدا به کجا نگاه کنند و همین باعث سردرگمی آنها بشود. از طرف دیگر، اگر آنها نتوانند به سرعت پاسخ سوال خود را پیدا کنند، احتمالاً وبسایت دیگری را انتخاب خواهند کرد.
برای اینکه صفحهتان حرفهای، سازمانیافته و کاربرپسند به نظر برسد، سعی کنید یک تصویر، GIF یا ویدیو را به محتوای Above the fold اضافه کنید. سپس، یک عنوان کوتاه(تگ H1) که صفحه وب شما را معرفی می کند، و یک جمله زیر آن(دارای کلمات کلیدی) که صفحه شما را با جزئیات بیشتری توصیف می کند، اضافه کنید.
محتوا را جذاب کنید
همانطور که بالا گفته شد، صفحات وب ساده یکی از راه های حفظ توجه کاربر است. اما وقتی به آنجا رسیدند، از فرصت ها استفاده کنید تا آنها را سرگرم کنید. به عنوان مثال، وقتی تیترها و متن اصلی خود را می نویسید، باید منعکسکننده صدای بِرَندتان باشند.
برای سرگرم کردن بازدیدکنندگان نیازی نیست تغییرات بزرگی ایجاد کنید. به عنوان مثال، اگر یک دکمه در صفحه شما وجود دارد، می توانید بهجای “بیشتر بدانید”، از «بزن بریم !» یا یک متن خودمانی تر استفاده کنید.
اگر عکسی در صفحه وب شما ثابت است، ببینید آیا میتوانید همان پیام را با یک GIF ارسال کنید یا خیر. علاوه بر این، اگر تمام بخشهای وبسایت شما یک رنگ است، سعی کنید یک یا دو رنگ دیگر اضافه کنید زیرا یک قانون کلی خوب این است که رنگهای برند خود را برای حرفهای بودن و سازگاری با بقیه وبسایتتان ترکیب کنید.
سوالات مخاطب را پاسخ دهید
محتوای شما در همان ابتدا باید به سوال کاربر پاسخ دهد. برای مثال، فرض کنید وبسایت ارائه دهنده خدمات اینترنت را طراحی میکنید، و یک کاربر «خرید اینترنت وایفای» را جستجو می کند، شما باید انواع پلنها(طرحها) را در صفحه اصلی خود قرار دهید.
بنابراین، محتوای شما باید تعدادی کلمات کلیدیِ “خرید اینترنت” را در خود جای دهد. بهعنوان مثال، عنوان شما می تواند «اینترنت یکساله با ترافیک نامحدود» باشد.

بهبود سرعت
عامل بعدی در بهبود ATF ، مسئله سرعت سایت شما میباشد. درست است ظاهر سایت تاثیر بالایی در بهینهسازی Above the fold شما دارد، اما نباید از موارد فنی سایت نظیر سرعت آن به سادگی رد شویم!
داشتن یک وبسایت با بارگذاری سریع، هم به دلایل سئو و هم برای تجربه کاربری امری ضروری است، اما محتوای بالای صفحه شما باید قبل از بقیه صفحه بارگیری شود.
محققسازی این عامل، راه و روشهای زیادی دارد که چند موردشان را بررسی میکنیم.
حالت Lazy loading (بارگذاری تنبل)
Lazy loading فرایندی است که تنها زمانی محتوا را بارگذاری میکند که کاربر از آن قسمت از صفحه بازدید کند. بنابراین، اگر کاربر فقط قسمت بالای صفحه وب شما را مشاهده کند و بلافاصله آن را ترک کند، پایین صفحه هرگز بارگذاری نخواهد شد. این می تواند تا حد زیادی سرعت بارگذاری سایت را بهبود بخشد.
بنابراین، می توانید از قابلیت Lazy loading استفاده کنید تا فقط مواردی برای کاربر دانلود شوند که در حال دیدن آن بخش از سایتتان است؛ پس برای دستیابی به حداکثر کارایی بهتر است این مورد را برای قسمت ATF غیرفعال، و برای بخشهای پایینیِ آن فعال کنید.
حذف اسکریپتهای غیر ضروری از هدر
از بارگذاری اسکریپتهای غیر ضروری در هدر خودداری کنید. هدر اولین قسمتی از وبسایت شما است که بارگذاری می شود. اگر اسکریپتهای هدر زیادی دارید که قبل از محتوای واقعی صفحه شما بارگذاری می شوند، باعث میشود بازدیدکنندگان شما برای چند لحظه به صفحهای تماماً خالی خیره شوند که اصلاً جالب نمیباشد!
اکثر وبسایتها دارای حداقل اسکریپت در هدر برای شروع هستند، اما وقتی شروع به اضافهکردن افزونهها و ادغام ابزارهای مختلف میکنید، مقدار اسکریپت نیز شروع به افزایش میکند.
راهحل این موضوع این است که در صورت امکان سعی کنید هر اسکریپت غیرضروری را به فوتر منتقل کنید. زیرا بخشهای فوتر، اولین چیزی نیستند که توسط مرورگر وب شما بارگیری میشود.
مراقبت تبلیغات باشید
حتماً تا بهحال از سایتی بازدید کردهاید که بارگذاری آن چند دقیقه طول میکشد. تنها چیزی که شما میخواستید این بود که یک مقاله را بخوانید، اما دهها آگهی باید ابتدا بارگیری میشدند.
اسکریپت های تبلیغاتی را نادیده نگیرید. اگر در حال اجرای تبلیغات در سایت خود هستید، باید مراقب تعداد تبلیغاتی که در بالای صفحه نمایش میدهید باشید. نه تنها بارگذاری آنها زمان زیادی می برد، بلکه حتی می تواند منجر به جریمهشدن وبسایتتان توسط گوگل شود.
استفاده از فشردهسازی
به کار بردن این روش باعث کاهش حجم فایل های HTML، CSS و جاوا اسکریپت شما میشود. این کار، کد زنی شما را بهینه میکند و همچنین میتواند سرعت سایت شما را تا حد زیادی افزایش دهد.
البته که این کار را برای تصاویر خود نیز انجام دهد و آنها را بهینه کنید؛ مطمئن شوید که اندازه فایل تصویر شما خیلی بزرگ نباشد تا بتوانید سرعت وبسایتتان را بالا و بالاتر ببرید!

کارآموزی سئو [حرفه ای شو] رزومتو بساز و کسب و کارتو راه بنداز
استفاده از قابلیت Cache
فعال کردن کش(حافظه پنهان)، اطلاعات زیادی از سایت را در مرورگر ذخیره میکند، بنابراین هنگام بازگشت بازدیدکنندگان، سایتتان سریعتر بارگیری خواهد شد.
تجربه کاربری
مهمتر از همه، محتوای شما باید طوری باشد که به راحتی بتوان با آن تعامل پیدا کرد. فرض کنید صفحه محصولی دارید، قسمت ATM صفحه محصول شما یک ویدیو است. آیا به درستی پخش میشود، توضیحات مناسب زیر ویدیو را شامل میشود و گزینههای تنظیم صدا را ارائه میدهد؟
علاوه بر این، به تجربه کاربر فکر کنید. اگر محتوای Above the fold شما دارای ویدیویی باشد که به صورت خودکار پخش می شود، آیا تعامل کاربر با صفحه را مختل می کند؟ برای مقابله با این مشکل، مطمئن شوید که ویدیو در حالت بیصدا پخش میشود و در صورت نیاز، دارای زیرنویس است. مطمئن شوید که سایر استانداردهای تجربه کاربر را نیز در نظر بگیرید.
مثالهایی در این زمینه
زمان آن رسیده که مثالهایی در زمینه Above the fold را مطرح کنیم تا شما بهصورت یکجا، موارد گفته شده را مشاهده کنید.
سایت علی بابا

در اولین مثال برای بخش Above the fold ، همانطور که مشاهده میکنید، سایت علیبابا را آوردهایم. طراحی بنر عالی جهت رساندن مفهوم سایت (هواپیما بر فراز جاده در حال سفر!) که اگر به رنگبندی آن هم دقت کنید متوجه ترکیب رنگیِ لوگوی اصلی علیبابا نیز میشوید. اما قضیه تنها به اینجا ختم نمیشود؛ استفاده از لوگوهای کاربردی برای انتخاب بلیط، از کدام شهر به کدام شهر و مشخصکردن تاریخ آن و… نمونهای از سایتی با طراحی ATF فوقالعاده میباشد.
سایت دیجی کالا

در مثال بعدی ، نگاهی به Above the fold سایت دیجیکالا داشته باشیم و آن را باهم تحلیل کنیم.
استفاده از اسلایدری با چندین بنر مختلف و جذاب! که هرکدام از آنها مفهوم فروشگاهی بودنِ سایت را بهتر از قبلی میرسانند و کاربر را در همان نگاه اول مجذوب خود می کنند. همچنین استفاده از لوگوهای مفهومی در بالای اسلایدر که به توصیفِ دستهبندی های متنوع فروشگاه پرداخته است حاکی از طراحی ATF کاملاً اصولی میباشد.
سخن پایانی
موارد بالا، چند نکته بسیار مهم و اساسی بعلاوه مثالهای کاربردی بودند که در زمینه Above the fold خدمت شما گفته شد. بهینه سازی این قسمت از سایت، قدمی بزرگ برای رسیدن به موفقیت در زمینه تاثیرگذاری آن و جذب مخاطب میباشد.
تشکر که تا انتهای این صفحه همراه ما بودید. اگر مورد دیگری در این زمینه وجود داشت که در این مقاله به آن اشاره نشد، حتماً آن را در بخش دیدگاهها مطرح کنید.