وبلاگ

بازار کار سئو در ایران و خارج از کشور

بازار کار سئو در ایران و خارج از ایران چقدر است؟

خدمات سئو مانند هر خدمات دیگر دارای ارزش و اعتبار ویژه ای است که بالغ بر 65 میلیارد دلار تخمین زده شده است. نکته ای که در این بین وجود دارد رشد سالانه 25 درصدی این هزینه است که در دنیا برای سئو کردن وبسایت ها هزینه می شود که نشان از اهمیت سئو برای بازار کار و وبسایت هاست. زیرا روزانه رقابت شدید تری بین کسب و کار ها برای جذب و فروش بیشتر به وجود می آید. شما هم حتما به این موضوع علاقه دارید که بازار کار سئو در ایران و خارج از ایران چقدر است؟

اشتراک گذاری این مقاله

آنچه در این مطلب خواهید خواند

بازار کار سئو با پیدایش موتورهای جستجو و پیشرفت بیزینس‌های آنلاین هر روز در حال رشد است و شما می‌توانید تقاضای خوبی را برای یک متخصص سئو مشاهده کنید. ورود به این بازار کار نیازمند دانش تخصصی و آموزش سئو است و شما پس از گذراندن یک دوره آموزشی می‌توانید به درآمد متناسبی دست پیدا کنید. در کنار این درآمد، در صورتی که به عنوان یک متخصص بهینه سازی برای موتورهای جستجو شناخته شوید، مطمئنا خواهید توانست تا پروژه‌های شخصی خود را نیز پیاده کنید. در این مقاله از سری مقالات آکادمی اکولرن قصد داریم شما را  با میزان بازار کار سئو در ایران و خارج از ایران بیشتر آشنا کنیم پس با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

بازار کار و شرایط استخدام کارشناس سئو

در حال حاضر بیش از یک میلیارد وبسایت وجود دارند و هرکدام در تلاش برای کسب جایگاه اول در موتورهای جستجو مثل گوگل، بینگ و یاهو و موتورهای دیگر هستند. سئو و محتوای سئو شده پادشاه بلامنازع در مسیر دستیابی به این جایگاه است.امروزه تمام شرکت‌ها، حتی شرکت‌هایی که ساختار سنتی داشته‌اند متوجه اهمیت و لزوم کسب جایگاه در موتورهای جستجو شده‌اند. به همین دلیل، شغل کارشناس سئو، تقاضا و بازار کار بسیار خوبی پیدا کرده است و یک سئوکار حرفه‌ای و باتجربه می‌تواند درآمد بسیار خوبی نیز از این راه کسب کند.

 

مسئولیت‌ها و وظایف شغلی کارشناس سئو

فردی که در زمینه سئوی سایت تخصص دارد وظیفه اصلی‌اش بهبود جایگاه سایت در موتورهای جستجو و ایجاد محتوایی سئو دوست است. روش‌های بسیار زیادی برای رسیدن به این هدف وجود دارد که تقریبا همگی آن‌ها جزء وظایف و مسئولیت‌های متخصص سئو به شمار می‌آیند.

برخی از مسئولیت‌های مشاور سئو عبارتند از

  • بررسی و آنالیز کاربران سایت و بهبود تجربه کاربری
  • بهینه‌سازی صفحات سایت
  • آماده‌سازی گزارش‌های و آمارهای مربوط به وضعیت سایت
  • جستجو و یافتن کلمات کلیدی پرقدرت برای دستیابی به ترافیک بیشتر
  • پیدا کردن مشکلات و نقاط ضعف سایت و ارائه راه حل برای آن‌ها
  • بررسی رقبا و ارائه راهکار برای حفظ یا کسب جایگاه بالاتر
  • بهبود ساختار و وضعیت URL
  • بهبود و اصلاح تایتل تگ یا تگ عنوان
  • بهبود تگ‌های هدینگ
  • بهینه‌سازی متادیسکریپشن یا متای توضیحات
  • غنی کردن محتوای سایت با استفاده از لینک‌سازی داخلی و خارجی
  • بهبود و تقویت محتواهای قبلی سایت

نوشتن و تولید محتوا، بسته به سیاست‌های شرکت یا سازمان ممکن است بخشی از وظایف سئوکار باشد یا نباشد؛ اما در هرصورت از سئوکار انتظار می‌رود تسلط خوبی بر زبان فارسی و قواعد نگارشی داشته باشد و توانایی نوشتن محتوای سئو شده را داشته باشد.

 

بازار کار سئو در ایران و خارج از ایران چقدر است؟

مقاله پیشنهادی  : کیورد استافینگ یا قاتل سئو

فاکتورهای تعیین‌کننده‌ی درآمد سئو کار

 میزان درآمد سئوکار به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد؛ مثلا موقعیت مکانی. حقوق این افراد در کشوری مثل آمریکا مسلما بسیار بیشتر از ایران خواهد بود. در ایران نیز کسانی که در شهر های بزرگ کار می‌کنند، حقوق بیشتری دریافت خواهند کرد.

 فاکتور دیگر، مجموعه‌ای است که شخص سئوکار در آن کار می‌کند. درآمد سئو کار در یک شرکت بزرگ بیشتر از یک شرکت کوچک خواهد بود؛ اگرچه حجم کار نیز به نسبت بیشتر می‌شود.  سطح مهارت نیز تعیین‌کننده میزان درآمد کارشناس سئو و سئوکار خواهد بود؛ چون نقش‌هایی که انجام می‌دهند، بر اساس تخصص‌شان ممکن است بیشتر شود و درآمد آن‌ها را افزایش دهد.

 

تحصیلات موردنیاز برای استخدام متخصص سئو

از آنجا که هنوز رشته دانشگاهی خاصی برای آموزش رسمی سئو وجود ندارد هر شرکتی سیاست متفاوتی در مورد تحصیلات مورد نیاز استخدام کارشناس سئو دارد. در مورد اغلب شرکت‌ها نوع رشته تحصیلی اهمیتی ندارد و معمولا دارا بودن مدرک کارشناسی در هر رشته‌ای کفایت می‌کند.

از طرف دیگر، برخی شرکت‌ها و سازمان‌ها، فارغ‌التحصیلان رشته‌هایی مثل بازاریابی، مدیریت بازرگانی، MBA، ارتباطات و رشته‌های علوم کامپیوتر و حوزه فناوری اطلاعات را در اولویت بالاتری قرار می‌دهند. در هر صورت، برای تمامی شرکت‌ها، تجربه و سابقه کاری و داشتن اطلاعات و دانش خوب در مورد سئو و روش‌های ارتقاء رتبه سایت اهمیت زیادی دارند.

 

دورنما و آینده شغلی سئوکار

سئو و بهینه سازی سایت بخشی از حوزه گسترده دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود و اکثر مشاغل این حوزه ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. اکثر افرادی که به عنوان کارآموز یا کارشناس سئو مشغول به کار می‌شوند در همین حوزه دیجیتال مارکتینگ می‌مانند. هر کدام از حوزه‌های دیجیتال مارکتینگ می‌توانند هدف بعدی شما در این مسیر جذاب باشند.

دورنمای شغلی و مسیر حرفه‌ای محبوب برای سئوکاران عبارتند از : 

  • SEM بازاریاب موتورهای جستجو
  • مشاور بازاریابی کسب و کار یا مشاور مارکتینگ
  • کارشناس یا متخصص دیجیتال مارکتینگ
  • تحلیلگر بازاریابی
  • کارشناس تولید محتوا
  • مدیر سئو
  • در نهایت کارآفرین و ایجاد کسب و کار خود

درآمد کارشناس سئو در ایران

درآمد کارشناس سئو در حال حاضر بین ۸ تا ۱۲ میلیون در ماه برآورد شده است و این در صورتی است که شما به عنوان یک تازه کار وارد یک موقعیت شغلی شوید. در صورت افزایش مهارت‌ها و تجربه شغلی، امکان رسیدن به درآمدهای بیشتر از ۱۵ میلیون تومان نیز وجود دارد و متخصصان با سابقه بیش از ۳ سال می‌توانند انتظار درآمد بالای ۲۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومان در ماه را نیز داشته باشد.

 

درآمد کارشناس سئو در خارج از کشور

 میزان درآمد www.glassdoor.com طبق اطلاعات آماری بدست آمده از سایت  کارشناس سئو در آمریکا طی یک سال حدود 58 هزار دلار برآورد شده است چیزی حدود 4.8 هزار دلار در ماه .

 و به همین ترتیب در ادامه میانگین میزان درآمد سئو کار در کشورهای مختلف بدین شرح است:

استرالیا: 84256 دلار در سال

کانادا: 68640 دلار در سال

فرانسه: 46654 دلار در سال

آلمان: 53709 دلار در سال

ایتالیا: 42689 یورو در سال

بازار کار سئو در ایران و خارج از ایران چقدر است؟

دوست داری با 45 روز کارآموزی کسب درآمد کنی؟همین الان به اکولرن سر بزن

سئو کار فریلنسر

روش بعدی که متخصصین سئو می‌توانند از طریق آن درآمد کسب کنند،‌ کار به‌صورت فریلنسری یا آزاد است. در این روش، لازم نیست فرد به‌صورت حضوری به شرکت یا محیط کار مراجعه کند، بلکه می‌تواند در خانه یا هر مکان دیگری کارش را انجام دهد. به همین خاطر، سئوکار از آزادی عمل بیشتری برخوردار است و می‌تواند در هر ساعتی از شبانه‌روز، پروژه خود را پیش برد.

از دیگر مزایای فریلنسری، نامحدود بودن درآمد آن است؛ چراکه درآمد متخصص سئو به‌صورت مستقیم با میزان فعالیتی که انجام می‌دهد، مرتبط است. هرقدر که فرد زمان بیشتری برای کار خود در نظر بگیرید، درآمدش هم بالاتر می‌رود. علاوه بر آن، امکان کار با چند شرکت مختلف به‌صورت هم‌زمان هم وجود دارد.

طبق گزارش تریبون، در حال حاضر درآمد سئوکاران فریلنسر به‌ازای هر پروژه چیزی حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است. بر اساس همین گزارش، اکثر این افراد بین ۲ تا ۴ پروژه را مدیریت می‌کنند؛ بنابراین می‌توان درآمدی بین ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار به‌صورت میانگین را برای سئوکاران فریلنسر در نظر گرفت. البته باز هم می‌گوییم که درآمد این افراد به‌صورت مستقیم به تعداد پروژه‌هایی که انجام می‌دهند وابسته است.فریلنسر های دنیای سئو معمولا پروژه های خود را از طریق معرفی شدن از طریق دوستان و کارفرمایان قبلی ۶۹ درصد دریافت می کنند  شبکه سازی شخصی در رتبه دوم قرار دارد.

 

 

 

حقوق کارشناس سئو درصورت استخدام

همان طور که گفتیم یکی از راه‌های کسب درآمد از طریق تخصص سئو، استخدام در یک شرکت به عنوان عضوی از یک تیم سئو است. اینکه میزان حقوق دریافتی چقدر است، کاملا بستگی به شرکتی دارد که در آن فعالیت می‌کنید و البته میزان تخصص شما.  اما به صورت میانگین درآمدی در حدود 7 تا 20 ملیون تومان در ماه خواهید داشت. کسانی که تجربه کمتری دارند بین 7 تا 12 میلیون و افراد با مهارت و تجربه‌های بالاتر 15 تا 30 میلیون نیز درآمد خواهند داشت.

درآمد دلاری با تخصص سئو

این نوع درآمد قطعاً بهتر از سایر روش‌های درآمدی خواهد بود، البته نیاز به تخصص بیشتری نیز دارد. شما در صورت داشتن تخصص کافی در بهبود رتبه سایت در موتور جستجو و تسلط بر زبان انگلیسی می‌توانید با سایت‌های بین‌المللی بسیاری کار کنید. این روش درآمد نیز کاملا وابسته به تعداد پروژه‌هایی است که دارید. بنابراین نمی‌توان بازه قیمتی برای این نوع درنظر گرفت.

میخوای رایگان سئو رو آموزش ببینی ؟

سخن پایانی

حوزه دیجیتال مارکتینگ و سئو، حوزه‌ای نوپا و جدید است که دائما در حال تغییر و تحول است. کارشناس سئو یکی از مشاغل مهم و کلیدی برای هر سایت و کسب و کار است که می‌تواند به دیده شدن و فروش بیشتر کمک زیادی بکند. برای استخدام به عنوان کارشناس SEO لازم است مهارت‌ها و توانایی‌های فردی و تخصصی خاصی مثل قدرت تجزیه و تحلیل و آشنایی مقدماتی با زبان‌های برنامه‌نویسی داشته باشید.

جواد صادقی

جواد صادقی

جواد صادقی متولد 1377 فعال در حوزه آی تی و اختصاصی در بخش سئو و تولید محتوا. در حال حاضر در آکادمی اکولرن مشغول به کار هستم و در زمینه زبان انگلیسی و برنامه نویسی بک اند سایت هم فعالیت می کنم.
آنچه در این مطلب خواهید خواند

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید