وبلاگ

چرا پایتون در میان رقبایش کاربردی تر است ؟!

چرا پایتون یاد بگیریم؟

در دنیای IT مهارت برنامه نویسی از محبوبیت بالایی برخوردار است زبان های برنامه نویسی روز به روز در حال پیشرفت هستند و همچنین شاهد رونمایی زبان های جدید هم هستیم.در این بین طبق رتبه بندی مراجع معتبر این زبان برنامه نویسی پایتون بود که عنوان پر طرفدار ترین و محبوب ترین را نصیب خود کرد. به نظر شما چرا پایتون را یاد بگیریم؟

اشتراک گذاری این مقاله

آنچه در این مطلب خواهید خواند

امروزه بسیاری از افرادی که به حوزه برنامه نویسی علاقه مند هستند به یک ابزار ساده ودر عین حال کاربردی احتیاج دارند تا پاسخگوی تمامی فعالیت هایشان باشد . این زبان برنامه نویسی به میزان قابل ملاحظه‌ای به زبان روزمره انسان‌ها نزدیک ‌تر و شبیه‌تر است. با توجه به محبوبیت پایتون در میان برنامه نویسان ،تقاضا برای یاد گیری این زبان برنامه نویسی هم در میان کاربران رو به رشد است.پایتون می تواند نقطه شروعی برای افرادی باشد که به دنبال تغییر شغل از طریق برنامه نویسی هستند. توجه کنید یاد گیری این زبان ساده است و در هر زمینه ای میتوانید از این زبان استفاده کنید.

با ما در ادامه این مطلب به این سوال شما که  که چرا باید پایتون را یاد بگیریم؟ پاسخ خواهیم داد پس با  ما در ادامه ی مطلب همراه باشید. 

آشنایی با پایتون

پایتون یک زبان برنامه نویسی گسترده و بسیار ساده است که کاربردی چند منظوره دارد و توسط بسیاری از کسانی که به تازگی وارد بحث کدنویسی شده اند مورد استفاده قرار می گیرد پایتون البته برخلاف اینکه ساده است به هیچ وجه یک ابزار ضعیف تلقی نمی شود و از جمله ابزارهای  قدرتمند قابل استفاده در توسعه وب و تمامی زمینه ها می باشد. پایتون از رابط کاربری گرافیکی پشتیبانی می کند و یکی از جنبه های آن رویکرد شی گراست که به برنامه ها اجازه می دهد تا در طولانی مدت کارآمد باشند.همچنین دراین زبان نیازی به کامپایل کردن کد نداریم این ویژگی روند اشکال زدایی را بسیار آسان کرده بسیاری از شرکت های فناوری بزرگ مانند ( گوگل / ناسا / یوتوب / فیسبوک ) از این زبان برنامه نویسی بهره می برند. این زبان به گونه ای طراحی شده که محدود به یک زمینه خاص نیست و از طراحی وب سایت گرفته تا ساخت بازی های ویدیویی از پایتون استفاده می شود.

چرا پایتون یاد بگیریم؟

انواع کاربردهای پایتون

با نحوه کار و نوع کدنویسی پایتون آشنا شدیم اما این زبان برنامه نویسی چه استفاده هایی میتواند داشته باشد؟ نزدیک به ده سال پیش زبان های برنامه نویسی نظیر جاوا استفاده بسیاری در عرصه برنامه نویسی داشتند اما با روی کار آمدن پایتون و شیوه یکپارچه و ساختار شفافش از بسیاری از زبان های برنامه نویسی از جمله جاوا برای استفاده مخاطبان پیشی گرفت .

 

چرا پایتون یاد بگیریم؟

پیشنهاد می‌کنیم مطالعه کنید: فاوآیکون چیست ؟ نحوه ساخت favicon 

کاربرد در انواع نرم افزارها

یکی از استفاده های گسترده پایتون ایفای نقش این زبان برنامه نویسی در نرم افزارها یا اپلیکیشن های محبوب است که کمک بسیار بزرگی به شرکت ها جهت پیاده سازی سرویس هایشان می کند.

از جمله این نرم افزارها می توان به نمونه های زیر اشاره کرد :                            

{ Reddit / quora / Spotify / Instagram / Yahoo Maps / BitTorrent / }

 

چرا پایتون یاد بگیریم؟

استفاده و یادگیری در ماشین ها

مطمنا همه ما از ماشین ها که برخوردار از هوش مصنوعی هستند درجاهای مختلف استفاده کرده ایم و شاید همه روزه با آن ها سروکار داریم سیستم های اسکن چهره و بارکدخوان_ ماشین های جستجوگر صوتی که در گوشی های هوشمند وجود دارند همه از کتابخانه پایتون جهت بهینه سازی استفاده کرده اند. 

آموزش رایگان سئو در اکولرن !

کاربرد پایتون در ساخت بازی های رایانه ای

بی شک صنعت بازی سازی امروزه یکی از پول سازترین و بزرگترین صنعت های موجود در سرتاسر جهان است و روز به روز شاهد گسترش آن هستیم . به عنوان مثال  موتور های ساخت بازی  Unity / Unreal engine  که به طور کلی در جهت  تولید بازی های ویدیویی استفاده می شود پایتون هم در این حوزه نقش داشته و توسط بازی سازان مورد استقاده قرار می گیرد. بازی های جذابی مثل { Battle field 2 / Fifa / PubG / The Sims }   توسط زبان برنامه نویسی پایتون ساخته شده اند

چرا پایتون یاد بگیریم؟

کاربرد پایتون در توسعه وب

پایتون با استفاده از فریم ورک های فوق العاده مانند (( جنگو ))  و ((  فلسک )) جهت پیشرفت فعالیت های سمت سرور و وب اپلیکیشن ها مورد استفاده قرار می گیرد.به شکل کلی طراحی وب سایت به دو بخش فرانت اند و بک اند تقسیم می شود فرانت اند بخش گرافیکی و بک اند بخش کدنویسی وب سایت را برعهده دارند. زبان برنامه نویسی پایتون قسمت بک اند و کدنویسی وب را با فریم ورک های مخصوص خود انجام می دهد پایتون به راحتی به شما امکانات و فیچرهای مختلف و همچنین امکان ساخت  پنل های مدیریتی را می دهد.

 

مزایا و معایب پایتون

بدون شک همه ی زبان های برنامه نویسی دارای یک سری مزایا و معایب می باشند و پایتون هم از این قضیه مستثنی نیست در این بخش به تعدادی از این مشخصه و ویژگی ها می پردازیم .

مزایا :

* پایتون تفاوت بزرگی نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی در کارایی دارد، به این معنا که کمتر می نویسیم اما کارهای بیشتری انجام می شود.

* می توانیم کدهایی که توسط پایتون در سیستم خود نوشته ایم را به دیگر سیستم ها انتقال بدهیم. ( قابل حمل و نقل )

 * پایتون سینتکس مشابه ای با زبان انگلیسی دارد خوانش و درک کدهایی که با این زبان نوشته می شود بسیار راحت تر است.

* این زبان برنامه نویسی از الگوهای برنامه نویسی شی گرا پشتیبانی می کند.

* رفع اشکال در کدنویسی پایتون بسیار آسان است و دیگرنیازی نیست درصورت اشتباه، متخصص برنامه نویسی تک تک خطاها را بررسی کند. 

معایب

* خواندن کدهای نوشته شده و اجرای آنها از طرف پایتون به شکل خط به خط اجرا می شود و عملا این روش درکنار مشخصه تایپ خودکار باعث کاهش سرعت این زبان می شود درنتیجه برنامه هایی که فاکتور سرعت درآنها از اهمیت بالایی برخوردار است معمولا به این زبان برنامه نویسی مراجعه نمی کنند.

* پایتون از حافظه های بزرگ نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی استفاده می کند و فضای بیشتری را از سیستم شما اشغال می کند.

* در تلفن های همراه برای برنامه نویسی به دلیل پردازش کند و کارایی حافظه کمتر پایتون معمولا ازاین زبان برنامه نویسی استقبال نمی شود.

* لایه های دسترسی به پایگاه داده این زبان برنامه نویسی بسیار ابتدایی است.

 

با 45 روز کارآموزی سئو کسب و کار خودتو راه بنداز

چرا پایتون یاد بگیریم؟

4 دلیل برای اینکه باید برنامه‌های نرم افزاریتان را در پایتون بنویسید.

  1. کدهای قابل خواندن و قابل نگهداری

از مهم ترین مزیت های پایتون این است که خوانایی کد ها بسیار عالی و قابلیت  نگهداری کد ها را دارد.  همچنین همان طور که گفتیم این زبان تاکید وِیژه ای بر خوانایی دارد و این قابلیت را به شما خواهد داد که کلمات کلیدیتان را به صورت انگلیسی به جاب علائم نگارشی بیاورید. همچنین پایتون دارای یک سیستم نوع پویا و مدیریت خودکار حافظه است.

 

  1. پارادایم ‌های برنامه‌نویسی چندگانه

پشتیبانی پایتون از پارادایم های مختلف بسیار قوی می باشد.همچنین این زبان قابلیت پشتیبانی کامل از برنامه نویسی شی گرا را داراست. خب شاید برایتان سوال باشد که مزیت اصلی این پارادایم ها چیست؟ این قابلیت را به شما می دهد تا از پایتون برای توسعه برنامه‌های کاربردی نرم افزاری بزرگ و پیچیده استفاده کنید.

 

  1. سازگار با پلتفرم‌ها و سیستم‌های اصلی و بزرگ

باید بدانید که پابتون یک زبان برنامه نویسی مفسری است  و قابلیت استفاده از کد ها را بدون کامپایل  مجدد در سیستم های مختلف را به شما می دهد و  فوراً تأثیر تغییرات ایجاد شده در کد را  می توانید بررسی کنید. خب این ویژگی به ما چه کمکی می کند؟ می توانید  بدون اینکه زمان توسعه ی کد بیشتر شود، تغییراتی در کد ایجاد کنید.

 

  1. کتابخانه استاندارد قوی

برتری پایت.ن بر سایر زبان های برنامه نویسی کتاب خانه گسترده و قوی آن است.شما این امکان را دارید که خواسته هایتان را با استفده از ماژول های مختلف بر اساس آن چه که نیاز دارید انتخاب کنید. خب ویژگی ماژول ها چه هستش ؟ این قابلیت را به شما می دهد بدون آن که کد اضافه ای بزنید بتوانید یک ویژگی به پایتون اضافه کنید.

کسب درآمد از پایتون

کسانی که به سمت برنامه نویسی با پایتون می روند مطمنا فاکتور کسب درآمد از این زبان را هم درنظر گرفته اند .راه های بسیار زیادی برای کسب درآمد از پایتون وجود دارد از حوزه اینترنت و وب، طراحی اپلیکیشن موبایل گرفته تا ساخت بازی های رایانه ای می توانید از پایتون جهت کسب درآمد استفاده کنید خبرخوب این است که بازار کار مرتبط با پایتون درسرتاسر جهان گسترده و دارای رونق بالایی است. همچنین دریافت پروژه های مختلف و فرصت استخدام در شرکت های مرتبط با برنامه نویسی و هوش مصنوعی که فعالیتشان مربوط به کار با زبان برنامه نویسی پایتون است می توانند گزینه های دیگر شما باشند .البته بسته به کیفیت و تسلط شما برروی کارتان، سابقه کار و نوع پروژه میزان درآمد هم طبیعتا متفاوت خواهد بود. آمار دقیقی در ایران برای درآمد از پایتون وجود ندارد اما به طور میانگین از 8 تا 10 میلیون تومان شروع شده و تا 25 میلیون تومان نیز افزایش می یابد .

 

سخن پایانی

با پیشرفت زبان های برنامه نویسی و افزایش اهمیت این ابزار که همه روزه علاقه مندان این حوزه بیشتر میشود بدون شک مخاطبان نیازمند به شناخت انواع ابزار برنامه نویسی هستند که یکی از این ابزار پرکاربرد و درآمدزا در این عرصه زبان برنامه نویسی پایتون می باشد که هم در بازدهی و هم کیفیت رتبه بالایی در بین زبان های برنامه نویسی دارد دراین مطلب به شناخت، کاربردها و نحوه درآمدزایی پایتون پرداختیم امیدواریم که برای علاقه مندان و   کسانی که به تازگی وارد حوزه برنامه نویسی شده اند مفید بوده باشد. همچنین توسط لینک زیر می توانید برای ثبت نام در دوره های برنامه نویسی پایتون  آکادمی اکولرن و اطلاع از دیگر دوره ها بهره ببرید.

جواد صادقی

جواد صادقی

جواد صادقی متولد 1377 فعال در حوزه آی تی و اختصاصی در بخش سئو و تولید محتوا. در حال حاضر در آکادمی اکولرن مشغول به کار هستم و در زمینه زبان انگلیسی و برنامه نویسی بک اند سایت هم فعالیت می کنم.
آنچه در این مطلب خواهید خواند

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید